Ενοπλη επίθεση στο Σαν Χοσέ: Ο δράστης είχε δηλώσει ότι «ήθελε να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά»

Ενοπλη επίθεση στο Σαν Χοσέ: Ο δράστης είχε δηλώσει ότι «ήθελε να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά»

Εννέα νεκρούς άφησε πίσω του ο ένοπλος που άνοιξε χθες πυρ μέσα σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο και στην συνέχεια αυτοκτόνησε - «Ηταν ευέξαπτος και επικίνδυνος» δήλωσε η πρώην γυναίκα του

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα νεκρούς – σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – άφησε πίσω του ο ένοπλος που άνοιξε χθες πυρ μέσα σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. 

Ο δράστης, ο οποίος ονομαζόταν Σαμ Κάσιντι, ήταν εργαζόμενος στο αμαξοστάσιο και μετά την επίθεση αυτοκτόνησε ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Διαβάστε σχετικά: Καλιφόρνια: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την ένοπλη επίθεση

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι όταν ο ύποπτος συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν στο σημείο δυνάμεις επιβολής του νόμου, αυτοκτόνησε», δήλωσε η σερίφης της κομητείας Σάντα Κλάρα, Λόρι Σμιθ σε συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 57χρονος δράστης έβαλε φωτια στο σπίτι του και στη συνέχεια έφυγε για την δουλειά, όπου και σκότωσε 8 συναδέλφους του.  

Όπως ανέφερε η πρώην σύζυγός του, ο δράστης είχε κακό χαρακτήρα, ήταν ευέξαπτος και πολλές φορές της είχε πει ότι θέλει να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά όμως η ίδια δεν τον είχε πιστέψει ποτέ. 

«Όταν ο Σαμ έχανε την ψυχραιμία του, φοβόμουν πολύ. Ηταν ικανός να κάνει κακό σε άλλους» δήλωσε στο AP η Σεσίλα Νελμς. 

Με τον θάνατο του δράστη, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται πλεόν σε 9. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή