Ρωσία: Νέο πρόστιμο στο Twitter για μη διαγραφή περιεχομένου

Ρωσία: Νέο πρόστιμο στο Twitter για μη διαγραφή περιεχομένου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 7 εκατομμυρίων ρουβλιών επέβαλε την Πέμπτη η Μόσχα στο Twitter επειδή δεν συμμορφώθηκε με την εντολή του ρωσικού κράτους να διαγράψει ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Πρόκειται για δικαστική απόφαση με την οποία ο ιντερνετικός γίγαντας καταδικάστηκε για μη συμμόρφωση στις κρατικές επιταγές της Ρωσίας.

Μπορεί το ποσό που επέβαλαν οι ρωσικές δικαστικές αρχές στη διαδικτυακή πλατφόρμα να πληρώσει να είναι χαμηλό, αφού ανέρχεται περίπου στα 80.000 ευρώ, ωστόσο δείχνει την τάση της Ρωσίας να ελέγξει πάση θυσία τη ροή των πληροφοριών που την απασχολούν.

Ήδη εντός της ίδιας ημέρας αναμένεται και άλλη σχετική απόφαση αναφορικά με άλλο περιεχόμενο που η Μόσχα έχει ζητήσει να διαγραφεί.

Η ρωσική κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε εκστρατεία ελέγχου και άμβλυνσης της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των τεχνολογικών γιγάντων του εξωτερικού, ιδίως σε ό,τι αφορά την εγχώρια κοινή γνώμη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή