Sputnik V: Συμφωνία Ρωσίας – UNICEF για εμβολιασμό 110 εκατ. ανθρώπων

Sputnik V: Συμφωνία Ρωσίας – UNICEF για εμβολιασμό 110 εκατ. ανθρώπων

Συμφωνία για τον εφοδιασμό της UNICEF με αρκετές δόσεις του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού προκειμένου να εμβολιαστούν 110 εκατομμύρια άνθρωποι, υπέγραψε η Ρωσία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για τον εφοδιασμό της UNICEF με αρκετές δόσεις του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού προκειμένου να εμβολιαστούν 110 εκατομμύρια άνθρωποι, υπέγραψε η Ρωσία, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η προμήθεια για παραδόσεις εμβολίων θα υλοποιηθεί μόλις το Sputnik V λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με το RDIF, η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί σύντομα.

Στα μέσα Μαΐου, η Ινδία ξεκίνησε τη χορήγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Το Sputnik V ήταν το τρίτο εμβόλιο που ενέκρινε προς χρήση η Ινδία, έπειτα από το AstraZeneca -το οποίο παράγεται στη χώρα- και το ινδικό εμβόλιο Covaxin.

Φαρμακευτικές εταιρείες με έδρα την Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των Virchow Biotech και Hetero Biopharma, έχουν συμφωνήσει για την τοπική παραγωγή του Sputnik V με σκοπό τη διάθεση πάνω από 850 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου ετησίως.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή