Εμβόλια: Έκκληση Νεπάλ στη διεθνή κοινότητα για προμήθεια 40 εκατ. δόσεων

Εμβόλια: Έκκληση Νεπάλ στη διεθνή κοινότητα για προμήθεια 40 εκατ. δόσεων

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για εφοδιασμό του Νεπάλ με σχεδόν 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για εφοδιασμό του Νεπάλ με σχεδόν 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα λοιμώξεων και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η πανδημία «κατέκτησε» την οροσειρά των Ιμαλαΐων

Η χώρα σχεδόν 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχει λάβει έως τώρα περίπου τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από διάφορες πηγές.

«Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να διαθέσει εμβόλια… Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε, εάν δεν είναι δυνατές οι δωρεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Χάτζα Πρασάντ Σαρμά Όλι σε δημοσιογράφους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Sputnik V: Συμφωνία Ρωσίας – UNICEF για εμβολιασμό 110 εκατ. ανθρώπων

«Είναι δύσκολο να πάρουμε μικρούς αριθμούς, επειδή απαιτούνται διπλές δόσεις. Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι τα εμβόλια θα φτάνουν σε μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να εμβολιάσουμε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους, οπότε χρειαζόμαστε σχεδόν 40 εκατομμύρια εμβόλια» ανέφερε.

Το Νεπάλ άρχισε να καταγράφει αύξηση των μολύνσεων στις αρχές Απριλίου, με κορύφωση στα μέσα Μαΐου, όταν εντοπίζονταν περισσότερα από 9.000 κρούσματα την ημέρα. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης παραμένει υπό πίεση.

Το Νεπάλ ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού τον Ιανουάριο με τη δωρεά ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από την Ινδία.

Η χώρα είχε παραγγείλει ακόμη δύο εκατομμύρια δόσεις από το Νέο Δελχί, ωστόσο η αύξηση κρουσμάτων έκανε την Ινδία να «παγώσει» τις εξαγωγές.

Με πληροφορίες από AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή