Μπάιντεν: Χωρίς ντροπή, οι Ρεπουμπλικανοί επαίρονται για το σχέδιο που οι ίδιοι καταψήφισαν

Μπάιντεν: Χωρίς ντροπή, οι Ρεπουμπλικανοί επαίρονται για το σχέδιο που οι ίδιοι καταψήφισαν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιό του για το πακέτο στήριξης των 1,9 τρισεκ. δολαρίων για την ανακούφιση από την πανδημία και τώρα καυχώνται γι’αυτό στις εκλογικές τους περιφέρειες επιτίμησε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Οχάιο, ο κ. Μπάιντεν προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο, κρατώντας έναν κατάλογο με ονόματα Ρεπουμπλικανών νομοθετών που όπως είπε υπερηφανεύονται για τον νόμο, που φέρει την ονομασία Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, μετά την υιοθέτησή του με την υποστήριξη μόνον των Δημοκρατικών.

«Ακόμη κι οι Ρεπουμπλικανοί φίλοι μου στο Κογκρέσο, κανένας τους δεν ψήφισε υπέρ του Σχεδίου Διάσωσης. Δεν πρόκειται να φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν από αυτούς, αλλά έχω εδώ έναν κατάλογο για το πως πίσω στις περιφέρειές τους καυχώνται για το Σχέδιο Διάσωσης», είπε ο κ. Μπάιντεν και προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο. «Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία ντροπή», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών για την επόμενη μεγάλη νομοθετική του πρωτοβουλία για τις υποδομές, αλλά ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εξακολουθούν να μην συγκλίνουν σε θέματα κόστους κι άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι είναι χαρούμενος που οι Ρεπουμπλικανοί συνειδητοποίησαν ότι το πακέτο τόνωσης της οικονομίας είναι θετικό για τους ψηφοφόρους στις περιφέρειές τους.

«Είμαι χαρούμενος που ξέρουν ότι ωφέλησε τις περιφέρειές τους. Είμαι εντάξει με αυτό. Αλλά αν θελήσετε να πάρετε τα εύσημα για ό,τι έχετε κάνει, μην σταθείτε εμπόδιο σε αυτό που χρειάζεται ακόμη να κάνουμε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή