Υπόθεση Ryanair: Ξεχωριστές έρευνες από Πολωνία και FBI

Υπόθεση Ryanair: Ξεχωριστές έρευνες από Πολωνία και FBI

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικές τους έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό εκτροπής στο Μινσκ της πτήσης Αθήνα-Βίλνιους την Κυριακή ξεκίνησαν το FBI και η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Εγκληματικού της λιθουανικής αστυνομίας.

Πέντε μέρες μετά τον εξαναγκασμό από τη Λευκορωσία της πτήσης της Ryanair για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μινσκ, με σύλληψη του δημοσιογράφου Ράμαν Προτάσεβιτς και της φίλης του, οι αμερικανικές και πολωνικές αρχές αναζητούν λεπτομέρειες με δική τους πρωτοβουλία.

«Εκτός από την Πολωνία, που έχει ξεκινήσει τη δική της προδικαστική διερεύνηση, έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ ότι το FBI έχει αρχίσει τη δική του έρευνα», δήλωσε ο Ρολάντας Κίσκις σε συνέντευξη Τύπου στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους.

Έρευνα για το περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «κρατική αεροπειρατεία» έχει αρχίσει και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ (ICAO), κατόπιν αιτήματος τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων μελών του οργανισμού.

Το πόρισμα του ICAO αναμένεται ως τις 25 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Μεταφορών Ίμον Ράιαν.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή