Γερμανία – Κορωνοϊός: Τα παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Γερμανία – Κορωνοϊός: Τα παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στη Γερμανία θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα συζητήσουμε εμβολιασμό σε παιδιά άνω των 12 ετών

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄ αυτήν ητν ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Εγκρίθηκε στην Ιαπωνία η χορήγηση σε παιδιά 12 – 15 ετών

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού από τις 7 Ιουνίου. Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech/Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω. Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων. Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech/Pfizer όσο και η Johnson & Johnson ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

«Όμως είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ασφάλεια στα σχολεία. Πρόκειται για μια ατομική απόφαση και γι’ αυτό το βρίσκω καλό που οι γονείς και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και ότι δεν τους πιέζουμε ούτε να εμβολιαστούν ούτε για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπράουν.

Πηγή: ARD, dpa, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT