Ερντογάν: Διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία

Ερντογάν: Διάβασε στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία

Μετά τα σημερινά εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, την παραμονή της 568ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία διάβασε σε μαθητές ισλαμικών σχολείων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τα εγκαίνια του τεμένους στην πλατεία Ταξίμ, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. 

Τα εγκαίνια του τεμένους αποτελούν κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς από την εποχή που ήταν δήμαρχος του τουρκικής μεγαλούπολης επαναλάμβανε εμμονικά ότι ένα τέμενος απουσιάζει από την πλατεία Ταξίμ, όπου το μόνο ορατό κτίριο θρησκευτικής λατρείας, ήταν η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Η οικοδόμηση του τεμένους, που ξεκίνησε το 2017, προκάλεσε έντονες επικρίσεις, καθώς ορισμένοι κατηγόρησαν τον κ. Ερντογάν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την χώρα και να υποσκελίσει τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

Οι κινήσεις Ερντογάν έρχονται, παράλληλα, και την παραμονή της αυριανής 568ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή