Μπλίνκεν: Ινδία και ΗΠΑ είναι ενωμένες στην αντιμετώπιση της Covid

Μπλίνκεν: Ινδία και ΗΠΑ είναι ενωμένες στην αντιμετώπιση της Covid

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ και η Ινδία είναι ενωμένες στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και η Ουάσιγκτον προτίθεται να αναλάβει δράση προκειμένου να βοηθήσει την Ινδία στην κρίση που αντιμετωπίζει εξαιτίας της Covid.

Ενώ βρισκόταν με τον Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ινδός ΥΠΕΞ, ο οποίος τις προηγούμενες εβδομάδες βρισκόταν στις ΗΠΑ αναζητώντας βοήθεια εν μέσω του καταστροφικού δεύτερου κύματος μολύνσεων που σαρώνει τη χώρα του, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η Ινδία είναι ευγνώμων στις ΗΠΑ για τη σημαντική υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.

«Στις αρχές της πανδημίας, η Ινδία στάθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ – κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο Μπλίνκεν. «Και τώρα θέλουμε να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε κι εμείς στο πλάι της Ινδίας».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι «ζωτικής σημασίας», «ισχυρή» και «όλο και περισσότερο παραγωγική». 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή