Στήριξη από Πούτιν αναζητεί ο Λουκασένκο

Στήριξη από Πούτιν αναζητεί ο Λουκασένκο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνώς απομονωμένος ύστερα από την κρατική αεροπειρατεία της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αναζητούσε ρωσική στήριξη στη χθεσινή του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι στη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί η υλοποίηση της συμφωνίας για κρατική ένωση Ρωσίας – Λευκορωσίας, την οποία υπέγραψε ο Λουκασένκο το 1997 με τον Μπόρις Γέλτσιν, αλλά ουδέποτε την εφάρμοσε. Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να διαθέσει οικονομική βοήθεια τριών δισ. ευρώ «σε μια μελλοντική, δημοκρατική Λευκορωσία».

Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου απέδωσε σε καθαρά «τεχνικούς λόγους» την απαγόρευση διέλευσης δύο ευρωπαϊκών πτήσεων, που παρέκαμπταν τη Λευκορωσία, από τον ρωσικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το θέμα βρισκόταν στον δρόμο της επίλυσης και ήδη η Μόσχα επέτρεψε χθες τη διέλευση σε ευρωπαϊκά αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή