Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε υβρίδιο της ινδικής και της βρετανικής μετάλλαξης

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε υβρίδιο της ινδικής και της βρετανικής μετάλλαξης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές στο Βιετνάμ εντόπισαν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που είναι συνδυασμός της ινδικής και της βρετανικής μετάλλαξης και εξαπλώνεται με ταχύτητα μέσω του αέρα.

Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ, ο Νγκουέν Ταν Λονγκ, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του ταυτοποίησε νέο στέλεχος που συνδυάζει χαρακτηριστικά της ινδικής και της βρετανικής μετάλλαξης. «Βάσει της γενετικής αλληλουχίας σε προσφάτως διαγνωσμένους ασθενείς, ταυτοποιήσαμε νέο παραλλαγμένο στέλεχος, που είναι συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού», δήλωσε ο υπουργός.

Το Βιετνάμ έχει έως τώρα καταγράψει επτά μεταλλαγμένα στελέχη του ιού: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (το βρετανικό), B.1.351, A.23.1 και B.1.617.2 (το ινδικό).

Η καλλιέργεια στο εργαστήριο του νέου στελέχους, που είναι πολύ περισσότερο μεταδοτικό σε σχέση με τα μέχρι τώρα γνωστά, αποκάλυψε ότι ο ιός αναπαράγεται πολύ γρήγορα, γεγονός που εξηγεί γιατί εμφανίζονται τόσα πολλά νέα κρούσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημείωσε ο υπουργός.

Η χώρα κατάφερε να περιορίσει την πανδημία το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ωστόσο βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με έξαρση της επιδημίας. Μέχρι σήμεραέχει καταγράψει 6.396 κρούσματα κορωνοϊού και 47 θανάτους.

Οι αξωματοίχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής, σχετικά με την ανακάλυψη αυτού του νέου στελέχους του ιού.

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή