Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός νικητής των βουλευτικών εκλογών – Τα τελικά αποτελέσματα

Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός νικητής των βουλευτικών εκλογών – Τα τελικά αποτελέσματα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποσοστό 27,77%, το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Κύπρο. Δεύτερο ήλθε το ΑΚΕΛ με ποσοστό 22,34%.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Nίκος Αναστασιάδης, «ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Άλλο η εκλογική διαδικασία και άλλο η επόμενη ημέρα των εκλογών. Η επόμενη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αίσθημα αυξημένης ευθύνης».

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων παγκύπρια, η σειρά κατάταξης των κομμάτων έχει ως εξής:

Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός νικητής των βουλευτικών εκλογών – Τα τελικά αποτελέσματα-1

Σύμφωνα με τον έφορο των εκλογών η αποχή διαμορφώθηκε στο 34,27%. 6.821 ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια (1,86%) και 2.070 τα λευκά (0,57%).

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν κατά 14.674 μεγαλύτερος απ΄ αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2016 και αποτέλεσε το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που υπήρξε σε εθνικές εκλογές στην Κύπρο.

Συνολικά 658 υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο 557.589 πολιτών για να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή