Νιγηρία: Νέα μαζική απαγωγή μαθητών από σχολείο

Νιγηρία: Νέα μαζική απαγωγή μαθητών από σχολείο

Ομάδα ενόπλων απήγαγε πολλούς μαθητές σχολείου σε περιοχή της κεντρικής και βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα ενόπλων απήγαγε πολλούς μαθητές σχολείου σε περιοχή της κεντρικής και βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πρόκειται για ακόμη μία απαγωγή μαθητών ή φοιτητών στη βόρεια Νιγηρία από ομάδες ενόπλων, οι οποίες συνήθως έχουν στόχο τα λύτρα.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ένοπλοι με μοτοσικλέτες επιτέθηκαν στην πόλη Τεγίνα, πυροβολώντας αδιακρίτως. Ακολούθως απήγαγαν αδιευκρίνιστο επί του παρόντος αριθμό παιδιών από το ισλαμικό σχολείο Salihu Tanko.

Ο ιδιοκτήτης του σχολείου, Αμπουμπακάρ Τεγκίνα, δήλωσε στο Reuters ότι είδε 20 έως 25 μοτοσικλέτες με βαριά οπλισμένα άτομα.

«Μπήκαν στο σχολείο και έφυγαν με περίπου 150 ή περισσότερους μαθητές», δήλωσε. Όπως τόνισε, στο σχολείο φοιτούν περίπου 300 μαθητές ηλικίας μεταξύ 7 και 15 ετών.

Ένα άτομο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ένα δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Είπε επίσης ότι 11 από τα παιδιά που απήχθησαν απελευθερώθηκαν από τους ένοπλους επειδή ήταν «πολύ μικρά και δεν μπορούσαν να περπατήσουν».

Ομάδα επιβατών λεωφορείων απήχθη επίσης από τους ενόπλους.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Το πρώτο ραντεβού Μπάιντεν – Πούτιν και ο Nord Stream 2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή