Κίνα: Άδεια στις οικογένειες και για τρίτο παιδί, λόγω γήρανσης πληθυσμού

Κίνα: Άδεια στις οικογένειες και για τρίτο παιδί, λόγω γήρανσης πληθυσμού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια μεγάλη αλλαγή της πολιτικής της η Κίνα ανακοίνωσε ότι πλέον κάθε οικογένεια θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έως και τρία παιδιά, καθώς ο έλεγχος του υπερπληθυσμού της ασιατικής χώρας έχει φέρει υπέρ το δέον αποτελέσματα.

Το Πεκίνο χαλαρώνει περαιτέρω τον σχετικό περιορισμό ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού που κατέδειξαν δραματική μείωση των γεννήσεων.

Η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δεν διευκρινίζεται πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Η Κίνα είχε καθιερώσει την πολιτική του ενός τέκνου ανά οικογένεια ώστε να ελέγξει την καλπάζουσα αύξηση του πληθυσμού της κατά τα τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο ο περιορισμός του πληθυσμού αλλά και η σημαντική διαφορά αρσενικών τέκνων έναντι των θηλυκών, ιδιαιτέρως στην κινεζική επαρχία.

Διαβάστε ακόμη: Η πιο αργή αύξηση πληθυσμού στην Κίνα από το 1953

Η τακτική του κινεζικού κράτος τροποποιήθηκε το 2015 στα δύο τέκνα ανά οικογένεια, και σύμφωνα με το Xinhua αυτό πλέον αλλάζει λόγω των δημογραφικών στοιχείων στη χώρα που οδηγούν σε γήρανση του πληθυσμού με άμεσες συνέπειες στην οικονομία της χώρας.

Όπως αναφέρει η έγκυρη αγγλόφωνη εφημερίδα του Πεκίνου China Daily, το κινεζικό κράτος πρόκειται και να υποστηρίξει τις οικογένειες που θα έχουν και τρίτο τέκνο.

Πηγή: Xinhua, Bloomberg, China Daily

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή