Για «δυσάρεστα» σήματα προειδοποιεί η Ρωσία τις ΗΠΑ πριν τη συνάντηση κορυφής

Για «δυσάρεστα» σήματα προειδοποιεί η Ρωσία τις ΗΠΑ πριν τη συνάντηση κορυφής

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να στείλει μια σειρά από «δυσάρεστα» σήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες μέρες και πως η Ουάσιγκτον δείχνει απροθυμία να συζητήσει όλα τα θέματα στην σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν δήλωσε ότι – κατά την συνάντηση τους στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη – θα πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι «οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεκινούν από το ότι, μια σειρά σημάτων που θα λάβουν από την Μόσχα και μάλιστα τις επόμενες μέρες – δεν μιλάω στην προκειμένη περίπτωση για την συνάντηση κορυφής, δεν ξέρω πως θα πραγματοποιηθεί – θα είναι για αυτούς δυσάρεστα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ημερήσιες διατάξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν, αλλά εμείς παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς».

Διαβάστε σχετικά: Μπάιντεν-Πούτιν: Ένταση πριν από το ραντεβού των προέδρων

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή