Ισπανία: Σκέφτονται τη χαλάρωση των κανόνων χρήσης της μάσκας

Ισπανία: Σκέφτονται τη χαλάρωση των κανόνων χρήσης της μάσκας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαδρίτη και η περιφέρεια Καστίλλη Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες σχετικά με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανέφεραν αξιωματούχοι, καθώς οι δείκτες διασποράς που μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμών που αυξάνονται έχουν ελαττώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από την Covid-19.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία, ανεξαρτήτως της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, από το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και ο δείκτης των μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο καταγράφουν πτώση εδώ και μήνες και σχεδόν το 40% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα οι αρχές σε ορισμένες περιφέρειες να επανεξετάζουν τους κανονισμούς. 

«Είμαστε σθεναρά αποφασισμένοι να καταργήσουμε την υποχρέωση για χρήση της μάσκας στους ανοικτούς χώρους… πριν από την επέτειο του Ιουλίου», δήλωσε ο ηγέτης της περιφέρειας της Καστίλλης Λα Μάντσα Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάγε. 

«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό συντονισμένα με το κράτος», πρόσθεσε, λέγοντας πως θα προτείνει τη χαλάρωση των κανόνων στην κεντρική κυβέρνηση και σε άλλες περιοχές.

Η ομόλογός του στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μαδρίτη, Ιζαμπέλ Ντιάζ Αγιούζο, είπε πως η διοίκησή της σκέφτεται μια ανάλογη κίνηση.

«Θα κάνουμε ό,τι αποφασίσει το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας, όμως το εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στους ανοικτούς χώρους», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Ο δείκτης μόλυνσης της Ισπανίας, όπως καταμετρήθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έπεσε στα 121 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σήμερα, μειωμένος σχεδόν κατά το ήμισυ από τα τέλη Απριλίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή