Πρώτος ή τρίτος γάμος του Μπόρις Τζόνσον;

Πρώτος ή τρίτος γάμος του Μπόρις Τζόνσον;

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τον πρώτο του έγκυρο, κατά την Καθολική Εκκλησία, γάμο τέλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, βαπτισμένος ο ίδιος καθολικός. Ο αρχιεπίσκοπος του Ουεστμίνστερ εξήγησε ότι «ένας βαπτισμένος καθολικός που έχει συνάψει γάμο ο οποίος αναγνωρίζεται από το αστικό δίκαιο αλλά χωρίς να έχει τηρήσει τις απαιτήσεις του Καθολικού Κανόνα δεν αναγνωρίζεται ως νόμιμος στα μάτια της Καθολικής Εκκλησίας». 

Ο Τζόνσον παντρεύτηκε την αγαπημένη του σύντροφο Κάρι Σίμοντς, μητέρα του μικρότερου γιου του, το Σάββατο. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στον καθεδρικό ναό του Ουεστμίνστερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και ανώτερα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου «είχαν μεσάνυχτα» για τα σχέδια του Τζόνσον. Οι νεόνυμφοι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης μπροστά σε ολιγάριθμους φίλους και συγγενείς, κάτω από 30, όπως άλλωστε προβλέπουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Πρόκειται για την πρώτη φορά που παντρεύεται εν ενεργεία πρωθυπουργός στη Βρετανία, τα τελευταία 199 χρόνια.
Ολοι οι προσκεκλημένοι ειδοποιήθηκαν για την τελετή την τελευταία στιγμή, καθώς το ζευγάρι είχε στείλει σχετική ανακοίνωση για την 30ή Ιουλίου. Οι δυο τους, αναφέρουν πληροφορίες, προετοίμαζαν τον γάμο τους επί τουλάχιστον έξι μήνες, κατά τους οποίους είχαν πολλές συναντήσεις με εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Λίγο πριν από την έναρξη της γαμήλιας τελετής, περίπου στη 13.30 (ώρα Λονδίνου), το προσωπικό του Ουεστμίνστερ ζήτησε από τους επισκέπτες να αποχωρήσουν εξηγώντας τους ότι ο ναός θα παρέμενε κλειστός για τις επόμενες ώρες. Λίγο αργότερα, μια μεγάλη λιμουζίνα που μετέφερε τη νύφη σταμάτησε μπροστά από την κεντρική πύλη του ναού. Η Κάρι Σίμοντς εμφανίστηκε φορώντας μια εντυπωσιακή ολόλευκη δημιουργία του Ελληνα μόδιστρου Χρήστου Κωσταρέλλου. Σύμφωνα με την Daily Mail, η Σίμοντς νοίκιασε το εντυπωσιακό νυφικό, η τιμή του οποίου ανέρχεται σε 3.336 ευρώ, έναντι μόλις 52 ευρώ, από εξειδικευμένη ιστοσελίδα. Η εμφάνισή της, όμως, φαίνεται ότι γοήτευσε πολλές μέλλουσες νύφες, ώστε το δαντελένιο νυφικό έγινε αμέσως ανάρπαστο από την ιστοσελίδα Νet-Α-Porter, καθώς ξεπουλήθηκε σε όλα τα μεγέθη. Στη γαμήλια τελετή παρέστη και ο ενός έτους γιος του ζεύγους, Ουίλφρεντ.

Μετά την τελετή, το ζεύγος Τζόνσον υποδέχθηκε λιγοστούς φίλους και συγγενείς στους κήπους της πρωθυπουργικής κατοικίας, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Μπόρις Τζόνσον, για τον τρίτο κατά σειράν γάμο του, επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο κουστούμι με λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα, ενώ στην μπουτονιέρα είχε τοποθετήσει ένα ρόδο. Ως «κουμπάρο» επέλεξε τον αδελφό του, Λίο. Στην τελετή παρέστησαν και τα άλλα τρία αδέλφια του, αλλά κανένα από τα τέσσερα ενήλικα παιδιά από τους προηγούμενους γάμους του. Από την τελετή απουσίαζαν, επίσης, Βρετανοί υπουργοί και βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. 

Το ζευγάρι θα περάσει μερικές ημέρες ηρεμίας στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία Τσέκερς, στο Μπάκιγχαμσαϊρ, καθώς ανέβαλε τον μήνα του μέλιτος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οπότε, όπως έχει δεσμευθεί, θα παραθέσει και μια μεγάλη δεξίωση. 

Ο γάμος του Πρώτου Ζεύγους της Βρετανίας άναψε φωτιές μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών, που διερωτώνται γιατί επιτράπηκε στον πρωθυπουργό να τελέσει θρησκευτικό γάμο παρότι έχει πάρει δύο διαζύγια, κάτι που απαγορεύεται, σύμφωνα με το ρωμαιοκαθολικό δίκαιο. Ενας ιερωμένος, ο πατήρ Πολ Μπάτλερ, σχολίασε στο Twitter: «Πάντα ισχύει ένας κανόνας για τους πλουσίους και άλλος για τους πτωχούς». Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο γάμος του Τζόνσον κατέστη δυνατός επειδή οι δύο προηγούμενοι, με συζύγους άλλων δογμάτων, δεν έχουν αναγνωριστεί από το Βατικανό, όπως επιβεβαίωσε και ο αρχιεπίσκοπος του Ουεστμίνστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή