ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Η άνοδος του ΕΛΑΜ ενισχύει τη ρητορική Τατάρ

kypros-i-anodos-toy-elam-enischyei-ti-ritoriki-tatar-561122113

Τη ρητορική του κατοχικού ηγέτη στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ φαίνεται να ενισχύει η αύξηση του ποσοστού του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ κατά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στις ελεύθερες περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο προσφάτως εκλεγμένος ψευδοπρόεδρος στα Κατεχόμενα δήλωσε την επαύριο των εκλογών, όπου το ΕΛΑΜ ουσιαστικά διπλασίασε το ποσοστό του, ότι «επιβεβαιώθηκε η επιχειρηματολογία μας πως δεν μπορεί να υπάρχει λύση στο Κυπριακό πρόβλημα επί ομοσπονδιακής βάσεως».

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ισχυρίστηκε ότι «τα παιδιά και οι νέοι Ελληνοκύπριοι έχουν εμποτιστεί με ελληνικό εθνικισμό που θεωρεί ότι η Κύπρος είναι νησί ελληνικό και ότι τελικά θα πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα. Συνεπώς αναγνωρίζω ότι το νέο μας όραμα για λύση δύο κρατών είναι η ρεαλιστική λύση που ταιριάζει στις πραγματικότητες της Κύπρου».

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Η σύνθεση της νέας βουλής

Το ΕΛΑΜ ανήλθε στην τέταρτη θέση στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Κυπριακή Δημοκρατία ξεπερνώντας την ΕΔΕΚ.

Με ποσοστό 6,78% φαίνεται να καρπώθηκε ουσιαστικά όλες τις απώλειες του 2,9% του κυβερνώντος κεντροδεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: Anadolu