Κύπρος: Η άνοδος του ΕΛΑΜ ενισχύει τη ρητορική Τατάρ

Κύπρος: Η άνοδος του ΕΛΑΜ ενισχύει τη ρητορική Τατάρ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρητορική του κατοχικού ηγέτη στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ φαίνεται να ενισχύει η αύξηση του ποσοστού του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ κατά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στις ελεύθερες περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο προσφάτως εκλεγμένος ψευδοπρόεδρος στα Κατεχόμενα δήλωσε την επαύριο των εκλογών, όπου το ΕΛΑΜ ουσιαστικά διπλασίασε το ποσοστό του, ότι «επιβεβαιώθηκε η επιχειρηματολογία μας πως δεν μπορεί να υπάρχει λύση στο Κυπριακό πρόβλημα επί ομοσπονδιακής βάσεως».

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ισχυρίστηκε ότι «τα παιδιά και οι νέοι Ελληνοκύπριοι έχουν εμποτιστεί με ελληνικό εθνικισμό που θεωρεί ότι η Κύπρος είναι νησί ελληνικό και ότι τελικά θα πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα. Συνεπώς αναγνωρίζω ότι το νέο μας όραμα για λύση δύο κρατών είναι η ρεαλιστική λύση που ταιριάζει στις πραγματικότητες της Κύπρου».

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Η σύνθεση της νέας βουλής

Το ΕΛΑΜ ανήλθε στην τέταρτη θέση στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Κυπριακή Δημοκρατία ξεπερνώντας την ΕΔΕΚ.

Με ποσοστό 6,78% φαίνεται να καρπώθηκε ουσιαστικά όλες τις απώλειες του 2,9% του κυβερνώντος κεντροδεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή