Ψηφιακό πιστοποιητικό: Οι επτά χώρες που άρχισαν την έκδοσή του

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Οι επτά χώρες που άρχισαν την έκδοσή του

Σε λειτουργία τέθηκε την Τρίτη σε επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ τους η Ελλάδα- το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία τέθηκε την Τρίτη σε επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ τους η Ελλάδα- το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID, το οποίο στόχο έχει να διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε.

⇒ Διαβάστε επίσης: Οκτώ ερωταπαντήσεις για το πιστοποιητικό Covid-19

Το έγγραφο, γνωστό ως «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό», καταγράφει εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, εάν έχουν αναρρώσει από τον ιό ή έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 72 ώρες.

Η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Γερμανία, η Κροατία, η Πολωνία και η Ελλάδα έθεσαν σε λειτουργία τη σχετική εφαρμογή από την Τρίτη, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Κομισιόν έχει ανακοινώσει πως το ψηφιακό πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται και στις 27 χώρες της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου. Είχαν προηγηθεί δύο μήνες προετοιμασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης της κατάστασης εμβολιασμού των Αμερικανών επισκεπτών.

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Έκδοση μέσω της πλατφόρμας eudcc.gov.gr

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα eudcc.gov.gr και να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό, αν ανήκουν σε μία απο τις παρακάτω τρεις περιπτώσεις: 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ψηφιακό πιστοποιητικό: Αυτή είναι η πλατφόρμα eudcc.gov.gr για να το εκδώσετε

Τελευταίες ειδήσεις

Αύξηση πτήσεων τις επόμενες έξι εβδομάδες στην Ελλάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή