ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφαίος Ιάπωνας επιστήμονας: «Δεν είναι φυσιολογικό» να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

koryfaios-iaponas-epistimonas-den-einai-fysiologiko-na-ginoyn-oi-olympiakoi-agones-561385273

Μια από τις ισχυρότερες προειδοποιήσεις κατά της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απηύθυνε την Τετάρτη κορυφαίος Ιάπωνας επιστήμονας.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας, ο υψηλόβαθμος υγειονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Σιτζέρου Όμι, υποστήριξε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων εν μέσω της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας στην Ιαπωνία, «δεν είναι φυσιολογική» επιλογή, κρούοντας επί της ουσίας ηχηρό καμπανάκι για το εν λόγω ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνίδα των Ολυμπιακών μιλά στην «Κ» για τους Αγώνες της Covid

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση, μετά την περσινή ακύρωσή της, είναι προγραμματισμένη να εκκινήσει στις 23 Ιουλίου, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που εκφράζουν προειδοποιήσεις για σημαντικό υγειονομικό κίνδυνο.

Μάλιστα, εκτός των Ιαπώνων ειδικών, πρόσφατα και Αμερικανοί επιστήμονες εξέφρασαν έντονη ανησυχία, κατηγορώντας την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι αγνοεί την επιστήμη, παρότι δεν έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την ακύρωσή τους.

Πάντως, τη στήριξή του στο Τόκιο για τη διεξαγωγή των Αγώνων εξέφρασε το G7, με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων να μεταδίδει ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση των κρατών – μελών του εντός Ιουνίου.

Πηγή: Reuters