ΟΕ Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά

ΟΕ Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά

«Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τους Αγώνες ξανά» τόνισε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η αθλητική εφημερίδα Nikkan Sports

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί» δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτοπής Tokyo 2020 Olympics, βάζοντας τέλος στις αμφιβολίες για το αν θα διεξαχθούν τελικά η όχι οι Αγώνες, μία ημέρα μετά και την εκτίμηση του ανώτατου επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης της Ιαπωνίας ότι «η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα υπό την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι φυσιολογική». 

«Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τους Αγώνες ξανά» τόνισε η Σέικο Χασιμότο (Seiko Hashimoto) σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η αθλητική εφημερίδα Nikkan Sports. 

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ανησυχούν για την είσοδο στη χώρα δεκάδων χιλιάδων αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων, την ώρα που την Παρασκευή παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στο Τόκιο και άλλες περιοχές ως τις 20 Ιουνίου.

Επίσης, οι γιατροί έχουν επισημάνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου μετά την αναβολή τους πέρυσι, θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας της Ιαπωνίας το οποίο ήδη είναι αντιμέτωπο με αριθμό ρεκόρ ασθενών με covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: Guardian, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή