Μεξικό: Τρύπα 70 μέτρων απειλεί να καταπιεί σπίτι (βίντεο)

Μεξικό: Τρύπα 70 μέτρων απειλεί να καταπιεί σπίτι (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρόμο είδαν οι κάτοικοι περιοχής στο νοτιοανατολικό Μεξικό να υποχωρεί το έδαφος και να ανοίγει μια τρύπα διαμέτρου 70 μέτρων περίπου που απειλεί ένα σπίτι μερικά μόλις μέτρα από τον… κρατήρα της.

Χωρίς κάποια προφανή γεωλογική αιτία (π.χ. σεισμό κλπ.), το έδαφος υποχώρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανοίγοντας ένα τεράστιο χάσμα που κατάπιε μέρος χωραφιού στην πολιτεία της Πουέμπλα.

Η τρύπα δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει από τότε καθώς το λασπώδες έδαφος εξακολουθεί να υποχωρεί και το διπλανό σπίτι από ώρα σε ώρα θα βρεθεί μέσα στη λάσπη. Οι ένοικοί του ειδοποιήθηκαν να μην το πλησιάσουν καν.

Ήδη το βάθος της τρύπας φέρεται να έχει ξεπεράσει τα 15 μέτρα. Η πρώτη εκτίμηση των γεωλόγων κάνει λόγο για πιθανό ρήγμα που θα υπάρχει κάτω από την περιοχή.

Οι γείτονες τώρα θα διερωτώνται ποιος θα είπε «αν δεν το κάνω, να ανοίξει η γη να με καταπιεί», για να του αποδώσουν ευθύνες για το φαινόμενο.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή