Σε δημόσια θέα το νυφικό της Νταϊάνα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (εικόνες)

Σε δημόσια θέα το νυφικό της Νταϊάνα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (εικόνες)

Το φόρεμα έμεινε στην ιστορία λόγω του όγκου αλλά και της κομψότητάς του – για τα δεδομένα της εποχής – και έγινε ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό νυφικό που φορούσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, στις 29 Ιουλίου 1981 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, εκτίθεται από σήμερα στο κοινό – για πρώτη φορά μετα απο 25 χρόνια – στο Παλάτι του Κέσινγκτον.

Η 20χρονη Νταϊάνα έγινε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο. Το νυφικό φόρεμα που φορούσε έμεινε στην ιστορία λόγω του όγκου αλλά και της κομψότητάς του – για τα δεδομένα της εποχής – και έγινε ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών.

Σε δημόσια θέα το νυφικό της Νταϊάνα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (εικόνες)-1

Τα παιδιά της Νταίάνα, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, δάνεισαν το φόρεμα στην έκθεση του Λονδίνου Royal Style in the Making, η οποία ανοίγει για κοινό σήμερα, 3 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι το νέο έτος.

Τελευταία φορά που το διάσημο φόρεμα είχε εκτεθεί στο Kensington Palace, δηλαδή το πρώην σπίτι της Νταϊάνα, ήταν το 1995.

Σε δημόσια θέα το νυφικό της Νταϊάνα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (εικόνες)-2

Το νυφικό φόρεμα ήταν αξίας 9.000 λιρών ενώ η νύφη Νταϊάνα φορούσε επίσης ένα τούλινο πέπλο 7,62 μέτρων, που έπεφτε πάνω από την ουρά του φορέματος – το πιο μακρύ πέπλο στη βασιλική ιστορία και σήμα κατατεθέν του νυφικού.

Σε δημόσια θέα το νυφικό της Νταϊάνα για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (εικόνες)-3
@RoyalReporter

Με πληροφορίες από Guardian
Φωτογραφίες: ΑΡ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή