ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση ΗΠΑ: Κανένα στοιχείο για εξωγήινη τεχνολογία, αλλά κάποια φαινόμενα είναι δύσκολο να εξηγηθούν

Νέα έκθεση αναγνωρίζει ότι πολλά ζητήματα σχετικά με τα φαινόμενα τα οποία έχουν παρατηρηθεί είναι δύσκολο να εξηγηθούν

Έκθεση ΗΠΑ: Κανένα στοιχείο για εξωγήινη τεχνολογία, αλλά κάποια φαινόμενα είναι δύσκολο να εξηγηθούν

Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δεν εντόπισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εναέρια φαινόμενα τα οποία παρατήρησαν πιλότοι του Ναυτικού τα τελευταία χρόνια σχετίζονται με διαστημικά σκάφη εξωγήινων, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να εξηγήσουν κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις που προβλημάτισαν επιστήμονες και τον στρατό, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους οι οποίοι έλαβαν ενημέρωση για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται σε μια πολυαναμενόμενη έκθεση του Πενταγώνου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: UFO: Προ των πυλών η πιο τολμηρή έκθεση του Πενταγώνου

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα σε ό,τι αφορά περισσότερα από 120 περιστατικά που κατεγράφησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν προήλθε από προηγμένη τεχνολογία του στρατού ή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times. Αυτή η διαπίστωση φαίνεται να εξαλείφει την πιθανότητα οι πιλότοι του Ναυτικού, που ανέφεραν ότι είδαν «ανεξήγητα» αεροσκάφη, να είχαν έρθει αντιμέτωποι με προγράμματα τα οποία επιθυμούσε να κρατήσει κρυφά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό ξεκάθαρο εύρημα της διαβαθμισμένης έκθεσης, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στους ΝΥΤ. Και ενώ μια επικείμενη μη διαβαθμισμένη εκδοχή της έκθεσης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στο Κογκρέσο έως τις 25 Ιουνίου, θα παρουσιάσει λίγα ακόμη καθαρά συμπεράσματα, ανώτεροι αξιωματούχοι αναγνώρισαν πως η ίδια η ασάφεια των ευρημάτων, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει οριστικά θεωρίες περί εξωγήινων διαστημόπλοιων.

⇒ Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι άνοιξε έρευνα για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (βίντεο)

Η αγωνία Αμερικανών που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες εν αναμονή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Πενταγώνου. Η έκθεση αναγνωρίζει ότι πολλά ζητήματα σχετικά με τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί είναι δύσκολο να εξηγηθούν, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης και των κινήσεών τους. Μια πιθανή εξήγηση -ότι τα φαινόμενα θα μπορούσαν να είναι μετεωρολογικά μπαλόνια ή άλλα μπαλόνια έρευνας- δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η τελική έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ένα διαβαθμισμένο παράρτημα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Ενώ το παράρτημα δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο που να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα σχετίζονται με ξένα διαστημόπλοια, οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι το γεγονός ότι δεν θα δημοσιευθεί στο κοινό, είναι πιθανό να συνεχίσει να τροφοδοτεί εικασίες ότι η κυβέρνηση έχει μυστικά δεδομένα για επισκέψεις εξωγήινων στη Γη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: UFO: Κρίσιμη έκθεση από το Πεντάγωνο

Πολλά από τα περισσότερα από 120 περιστατικά που εξετάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από μαρτυρίες προσωπικού του Ναυτικού, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η έκθεση εξετάζει επίσης περιστατικά που αφορούσαν ξένους στρατιωτικούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Πειραματική τεχνολογία Ρωσίας ή Κίνας; 

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα εναέρια φαινόμενα θα μπορούσαν να σχετίζονται με πειραματική τεχνολογία από μια αντίπαλη δύναμη, πιθανότατα τη Ρωσία ή την Κίνα. Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι υπήρχε ανησυχία ότι η Κίνα ή η Ρωσία θα μπορούσαν να πειραματίζονται με υπερηχητική τεχνολογία.

Η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην υπερηχητική τεχνολογία, πιστεύοντας ότι της προσφέρει τη δυνατότητα να αποφύγει την αμερικανική τεχνολογία πυραυλικής άμυνας. Η Κίνα έχει επίσης αναπτύξει υπερηχητικό εξοπλισμό. Αν τα φαινόμενα που περιγράφηκαν ήταν κινέζικα ή ρωσικά αεροσκάφη, δήλωσαν αξιωματούχοι, αυτό θα σήμαινε ότι η υπερηχητική έρευνα των δύο δυνάμεων έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση από την ειδική ομάδα του Πενταγώνου για τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) θα περιλαμβάνει στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου για τα UAP, καθώς και πώς διαχειρίζονται τα δεδομένα που κατάφεραν να συλλέξουν. Ο όρος UAP χρησιμοποιείται από αξιωματούχος του στρατού και ερευνητές.

Όπως ανέφερε στη Deutsche Welle ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ, «αυτή η νέα έκθεση διαφέρει από τις προηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τα UFO ή τα UAP, καθώς περιλαμβάνει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από στρατιωτικό προσωπικό, μέσω ανίχνευσης από πολλαπλά όργανα (ραντάρ, υπέρυθρες κάμερες, οπτικές κάμερες)».

Ο επικεφαλής του Συλλόγου Έρευνας για τα φαινόμενο UFO (GEP) στη Γερμανία, Χανς-Βέρνερ Πάινιγκερ, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των παρατηρήσεων που γίνονται έχει φυσικές ή ανθρωπογενείς εξηγήσεις.

Με πληροφορίες από New York Times, Deutsche Welle

Τελευταίες ειδήσεις