ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Σχεδόν έτοιμος ο Αγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν – Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια

Ξεπέρασαν τα 55 εκατ. δολάρια οι δωρεές για την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. - «Πλησιάζουμε στο σημείο ολοκλήρωσης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Νέα Υόρκη: Σχεδόν έτοιμος ο Αγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν – Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια

Περισσότερα από 55 εκατ. δολάρια συγκέντρωσαν από τον Ιανουάριο του 2020 έως και σήμερα, οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεστήθη με σκοπό τη χρηματοδότηση της αποπεράτωσης κατασκευής του ναού που καταστράφηκε ολοσχερώς από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

Συνολικά, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 95 εκατ. δολάρια, με 8,5 εκατ. εξ αυτών να έχουν εισρεύσει στο ταμείο του οργανισμού τους τελευταίους δύο μήνες. Υπήρξαν, μάλιστα, και 25 δωρητές, εκ των οποίων ο καθένας έχει προσφέρει το ποσό των 100.000 δολαρίων.

Νέα Υόρκη: Σχεδόν έτοιμος ο Αγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν – Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια-1

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι «ως κοινότητα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη γενναιοδωρία και την αφοσίωση των ευεργετών και των υποστηρικτών του Αγίου Νικολάου». Όπως σημείωσε, «ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, οι ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έδωσαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Αμερική τον καλύτερό τους εαυτό για να αναστήσουν το εθνικό ιερό προσκύνημα. Τώρα», συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος, «πλησιάζουμε στο σημείο ολοκλήρωσης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακότερο στοιχείο της κατασκευής του είναι η κυριαρχία του πεντελικού μαρμάρου, από το οποίο είναι φτιαγμένοι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας. 

Νέα Υόρκη: Σχεδόν έτοιμος ο Αγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν – Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια-2

 

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο, την 20ή θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου το εξωτερικό του ιερού ναού θα είναι έτοιμο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το ερχόμενο φθινόπωρο, θα τελέσει στις 2 Νοεμβρίου, τα θυρανοίξια.

Ο ιερός ναός αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2022, οπότε και θα αποδοθεί στους προσκυνητές και στους επισκέπτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ