ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Νούλαντ: Αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Νούλαντ: Αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Τηλεφωνική συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συνομιλία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Νούλαντ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη αποφυγής παράνομων ενεργειών, είτε στην περίκλειστη περιοχή Βαρωσίων, είτε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για λύση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και την επιστολή που έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με ευθεία στήριξη προς την Κύπρο και πρόθεση ενδυνάμωσης των ήδη ισχυρών δεσμών Κύπρου-ΗΠΑ.