New York Times: Τα UFO δεν ήταν εξωγήινοι, αλλά μπορεί να υπάρχουν – Βίντεο

New York Times: Τα UFO δεν ήταν εξωγήινοι, αλλά μπορεί να υπάρχουν – Βίντεο

Κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα, τα οποία κατέγραψαν χειριστές αεροσκαφών τα τελευταία χρόνια, ήταν εξωγήινα σκάφη δεν προκύπτει από την έκθεση των αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών. Ωστόσο, η έκθεση αναγνωρίζει ότι πολλά από τα καταγεγραμμένα φαινόμενα δεν μπορούν να ερμηνευθούν με τους νόμους της Φυσικής.

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα που κατέγραψαν χειριστές αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια ήταν εξωγήινα σκάφη, δεν προκύπτει από την πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έκθεση ΗΠΑ: Κανένα στοιχείο για εξωγήινη τεχνολογία, αλλά κάποια φαινόμενα είναι δύσκολο να εξηγηθούν

Το πόρισμα της έκθεσης καταλήγει ότι πίσω από τα ανεξήγητα αυτά φαινόμενα δεν βρίσκονται οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ή κάποιο τεχνολογικά προηγμένο σύστημα αμερικανικής κρατικής υπηρεσίας. Η μη διαβαθμισμένη εκδοχή της έκθεσης, που θα δοθεί στο Κογκρέσο στις 25 Ιουνίου, περιέχει ωστόσο την παραδοχή ότι η αδυναμία ερμηνείας των φαινομένων αυτών σημαίνει ότι η πιθανότητα εξωγήινης προέλευσής τους δεν μπορεί να αποκλεισθεί διαρρήδην.

Το ενδιαφέρον για την έκθεση ενίσχυσε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή του: «Η αλήθεια είναι –και σοβαρολογώ– ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες πτήσεις αντικειμένων, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς από πού προήλθαν».

⇒ Διαβάστε ακόμη: UFO: Προ των πυλών η πιο τολμηρή έκθεση του Πενταγώνου

Η έκθεση αναγνωρίζει ότι πολλά από τα καταγεγραμμένα φαινόμενα δεν μπορούν να ερμηνευθούν με τους νόμους της Φυσικής, όπως η επιτάχυνση των ιπτάμενων αντικειμένων, η ικανότητά τους να αλλάζουν αιφνιδιαστικά κατεύθυνση και η κατάδυσή τους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η τελική έκθεση θα περιέχει επίσης απόρρητο παράρτημα, το οποίο όμως δεν θα προσφέρει αποδείξεις για ύπαρξη εξωγήινης ζωής, σύμφωνα με στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πέρα από τα περίπου 120 καταγεγραμμένα από πιλότους του Ναυτικού περιστατικά, η έκθεση περιγράφει αναφορές για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα από στρατούς συμμαχικών χωρών τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι μέρος των περιστατικών αυτών ίσως να αφορούν πειραματικά αεροσκάφη ή κατευθυνόμενους πυραύλους αντίπαλων κρατών, πιθανότατα της Ρωσίας ή της Κίνας.

Αμερικανοί χειριστές μαχητικών αεροσκαφών περιέγραψαν πως το καλοκαίρι του 2014 και τον Μάρτιο του 2015 κατέγραψαν σχεδόν καθημερινές πτήσεις παράξενων αντικειμένων που θύμιζαν σβούρες, σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αντικείμενα ικανά να φθάνουν άμεσα σε υψόμετρο 10 χλμ. και να διατηρούν υπερηχητικές ταχύτητες, χωρίς εμφανείς κινητήρες και χωρίς να απελευθερώνουν καυσαέρια.

⇒ Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι άνοιξε έρευνα για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (βίντεο)

«Τα πράγματα αυτά πετούσαν γύρω μου όλη μέρα», είπε ο σμηναγός Ράιαν Γκρέιβς, χειριστής μαχητικού F-18 Super Hornet, που υπηρέτησε πάνω από δέκα χρόνια στο Ναυτικό. Στα τέλη του 2014, πιλότος F-18 απέφυγε την τελευταία στιγμή σύγκρουση με ένα τέτοιο αντικείμενο, καταθέτοντας τις εικόνες του περιστατικού και την αναφορά του, οι οποίες περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Το υπουργείο Αμυνας συγκεντρώνει σχετικές αναφορές που έγιναν τα τελευταία 13 χρόνια, αναλύοντας δεδομένα ραντάρ, εικόνες βίντεο και περιγραφές πιλότων. Το πρόγραμμα αυτό εγκαινιάστηκε το 2007 και χρηματοδοτήθηκε χάρη στην επιμονή του Δημοκρατικού γερουσιαστή Χάρι Ριντ, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία. 

Λευκός Οίκος: «Ουδέν σχόλιο»

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων, τονίζοντας μόνο ότι η κυβερνητική έκθεση που πρόκειται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα για το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: UFO: Κρίσιμη έκθεση από το Πεντάγωνο

Ορισμένοι αξιωματούχοι που μίλησαν στους NYT παραδέχονται ότι το γεγονός πως ένα μέρος της έκθεσης θα παραμείνει απόρρητο (ως στρατιωτικό μυστικό) θα υποδαυλίσει τις εικασίες για τις πληροφορίες που κρατά κρυφές η αμερικανική κυβέρνηση για την ύπαρξη εξωγήινων και τις θεωρίες περί «συγκάλυψης».

Η ειδική μονάδα του Πενταγώνου που μελετά τα «εναέρια φαινόμενα» (UAPTF – Unidentified Aerial Phenomena Task Force) συστάθηκε μετά τη σωρεία θεάσεων άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων τα οποία εμφανίζονταν να κινούνται με τόση ταχύτητα και ευελιξία που απλώς αψηφούσε τα όρια της μέχρι σήμερα γνωστής τεχνολογίας και τους νόμους της φυσικής. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σου Γκοου είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ανησυχία γιατί αφορούν την ασφάλεια των πιλότων και την εθνική ασφάλεια. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε ότι «δεν συζητάμε δημοσίως τις λεπτομέρειες των παρατηρήσεων των UAP».

Ο όρος «ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας» (ATIA – UFO στα αγγλικά) που συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, έχει αντικατασταθεί, από το 2017, από τον UAP (μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα). Τότε το Πεντάγωνο, για πρώτη φορά, σε ένα άρθρο στη NYT, παραδέχτηκε ότι κατέγραψε συναντήσεις με UAP από τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη του, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, να αντιμετωπίζει το θέμα ως ταμπού.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή