Γερμανία: Οκτώ στους δέκα ενήλικες θα έχουν εμβολιαστεί έως τα μέσα Ιουλίου

Γερμανία: Οκτώ στους δέκα ενήλικες θα έχουν εμβολιαστεί έως τα μέσα Ιουλίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τα μέσα Ιουλίου, το 80% των ενήλικων Γερμανών που το επιθυμούν θα έχει εμβολιαστεί, ανέφερε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας, εκπέμποντας ενθαρρυντικό σήμα για το μέτωπο της πανδημίας.

Όπως τονίζεται μάλιστα, το ζήτημα της διαθεσιμότητας δόσεων δεν συνιστά πλέον πρόβλημα για την υλοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Πρόσφατα, άλλωστε, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, εκτίμησε ότι έως τα μέσα Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί το 90% των ενηλίκων, τους οποίους υπολογίζει σε 70%-75% του πληθυσμού.

Η ραγδαία μείωση των κρουσμάτων επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, ενώ το αίτημα πολλών σχολείων είναι η τοποθέτηση φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα στο εσωτερικό των τάξεων.

Αν η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθήσει να βελτιώνεται με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει άρση των έκτακτων μέτρων («Notbremse») έως τις 30 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή