ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος: Ταξίδι στο διάστημα με τον αδερφό του και έναν «τυχερό» πλειοδότη

Τζεφ Μπέζος: Ταξίδι στο διάστημα με τον αδερφό του και έναν «τυχερό» πλειοδότη

Στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της Blue Origin που θα φτάσει στα όρια του διαστήματος στις 20 Ιουλίου έχει κλείσει θέση ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος.

Όπως τόνισε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου (σύμφωνα με το Forbes) στην πρώτη πτήση της Blue Origin θα συμμετέχει ο ίδιος, ο αδερφός του και ο νικητής της δημοπρασίας που θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου. 

«Όχημα» για αυτή την αποστολή της Blue Origin, θα είναι το New Shepard, ο πύραυλος που έχει σχεδιάσει για υποτροχιακές, τουριστικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αποτελώντας το «αποκορύφωμα» δέκα και πλέον ετών δοκιμών, διάστημα το οποίο σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει την πώληση εισιτηρίων το 2019 και να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση μέσα στο 2020.

Ο New Shepard έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 15 δοκιμαστικές πτήσεις από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, όμως δεν έχει πετάξει ποτέ μεταφέροντας πλήρωμα.

Τζεφ Μπέζος: Ταξίδι στο διάστημα με τον αδερφό του και έναν «τυχερό» πλειοδότη-1

Ο θαλαμίσκος της Blue Origin είναι ειδικά σχεδιασμένος για τη μεταφορά τουριστών στο διάστημα, καθώς η κάθε κεκλιμένη θέση διαθέτει δικό της, ιδιαίτερα μεγάλο παράθυρο, το οποίο ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο. Φτάνοντας σε υψόμετρο κοντά στα 100 χιλιόμετρα, ο θαλαμίσκος αποσπάται από τον πύραυλο, ο οποίος με τη σειρά του επιστρέφει στη βάση για να προσγειωθεί, χρησιμοποιώντας κινητήρα. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο θαλαμίσκος αρχίζει να επιστρέφει στο έδαφος, αναπτύσσοντας μία τριάδα αλεξιπτώτων, προκειμένου να επιβραδύνει την κάθοδό του προς την έρημο του Βαν Χορν, στο Τέξας.

Με πληροφορίες από Reuters