ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος: Ταξίδι στο διάστημα με τον αδερφό του και έναν «τυχερό» πλειοδότη

tzef-mpezos-taxidi-sto-diastima-me-ton-aderfo-toy-kai-enan-tychero-pleiodoti-561391177

Στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της Blue Origin που θα φτάσει στα όρια του διαστήματος στις 20 Ιουλίου έχει κλείσει θέση ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος.

Όπως τόνισε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου (σύμφωνα με το Forbes) στην πρώτη πτήση της Blue Origin θα συμμετέχει ο ίδιος, ο αδερφός του και ο νικητής της δημοπρασίας που θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου. 

«Όχημα» για αυτή την αποστολή της Blue Origin, θα είναι το New Shepard, ο πύραυλος που έχει σχεδιάσει για υποτροχιακές, τουριστικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αποτελώντας το «αποκορύφωμα» δέκα και πλέον ετών δοκιμών, διάστημα το οποίο σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει την πώληση εισιτηρίων το 2019 και να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση μέσα στο 2020.

Ο New Shepard έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 15 δοκιμαστικές πτήσεις από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, όμως δεν έχει πετάξει ποτέ μεταφέροντας πλήρωμα.

tzef-mpezos-taxidi-sto-diastima-me-ton-aderfo-toy-kai-enan-tychero-pleiodoti0

Ο θαλαμίσκος της Blue Origin είναι ειδικά σχεδιασμένος για τη μεταφορά τουριστών στο διάστημα, καθώς η κάθε κεκλιμένη θέση διαθέτει δικό της, ιδιαίτερα μεγάλο παράθυρο, το οποίο ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο. Φτάνοντας σε υψόμετρο κοντά στα 100 χιλιόμετρα, ο θαλαμίσκος αποσπάται από τον πύραυλο, ο οποίος με τη σειρά του επιστρέφει στη βάση για να προσγειωθεί, χρησιμοποιώντας κινητήρα. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο θαλαμίσκος αρχίζει να επιστρέφει στο έδαφος, αναπτύσσοντας μία τριάδα αλεξιπτώτων, προκειμένου να επιβραδύνει την κάθοδό του προς την έρημο του Βαν Χορν, στο Τέξας.

Με πληροφορίες από Reuters