ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΑ: Αξιολογείται η χρήση του εμβολίου Moderna σε εφήβους

O EMA ανακοίνωσε ότι άρχισε να αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19, σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών

ΕΜΑ: Αξιολογείται η χρήση του εμβολίου Moderna σε εφήβους

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ανακοίνωσε ότι άρχισε να αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19, σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 1.339 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 381 διασωληνωμένοι

Το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19, τεχνολογίας mRNA, προς το παρόν είναι εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) θα πραγματοποιήσει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβάλλονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας μεγάλης εν εξελίξει κλινικής μελέτης στην οποία συμμετέχουν έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αστικά λύματα: Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις του ιικού φορτίου σε επτά πόλεις

Η γνώμη της CHMP σχετικά με την επέκταση της χρήσης του εμβολίου, μαζί με τυχόν απαιτήσεις για περαιτέρω μελέτες και πρόσθετη παρακολούθηση της ασφάλειας, θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Προς συμβιβαστική λύση για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

Νέες αντικειμενικές: Κερδισμένοι και χαμένοι – Αλλάζουν τους συντελεστές για να παραμείνει ίδιος ο ΕΝΦΙΑ

Κορωνοϊός: Aκρως επιθετικά τα συμπτώματα της ινδικής μετάλλαξης