ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στον Μακρόν: Οι περίεργοι «δράστες» της επίθεσης

Δύο άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα στην κοινότητα Tain l’Hermitage μετά από επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν

Χαστούκι στον Μακρόν: Οι περίεργοι «δράστες» της επίθεσης

Δύο άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα στην κοινότητα Tain l’Hermitage μετά από επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν. Ο ένας από τους δύο άνδρες κατηγορείται ότι χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο και ο άλλος επειδή βιντεοσκόπησε το σκηνικό. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μακρόν για το επεισόδιο : Οι βίαιοι δεν «χωρούν» στο δημόσιο διάλογο

Οι δύο ύποπτοι είναι 28 ετών και κατάγονται από την περιφέρεια Drome της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος, οι άνδρες δεν ήταν γνωστοί στους κύκλους της Αστυνομίας.

Ο ένας εξ’ αυτών που κατηγορείται ότι χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο, είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και της μεσαιωνικής εποχής. 

«Σε αυτή τη φάση της έρευνας, τα κίνητρά τους δεν είναι ακόμη γνωστά», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλέξ Περί, εισαγγελέας στη Βαλένς. 

Ο δράστης φώναξε «Montjoie Saint-Denis». Πρόκειται για μια κραυγή πολέμου των Καπετιδών από το Βασίλειο της Γαλλίας τον 12ο αιώνα. Αυτή η φράση αποτελεί έκτοτε σύμβολο συσπείρωσης της ακροδεξιάς. Στη συνέχεια, ο 28χρονος είπε «Κάτω ο Μακρον-ισμός».

Με πληροφορίες από AFP, BFMV

Τελευταίες ειδήσεις