Ιταλία: Εξάρθρωση νεοναζιστικής ομάδας που σχεδίαζε επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ

Ιταλία: Εξάρθρωση νεοναζιστικής ομάδας που σχεδίαζε επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξάρθρωση ενός κυκλώματος νεοναζιστικών πεποιθήσεων που παρότρυνε σε φυλετικό μίσος, με αντισημιτική και ρατσιστική ρητορική, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρας, η εν λόγω ομάδα ενθάρρυνε τους νέους να προβούν σε ακραίες πράξεις βίας εναντίον εβραίων και αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες είναι άτομα ηλικίας μεταξύ 26 και 62 ετών.

Πώς έγινε η εξάρθρωση

Δώδεκα άνθρωποι ήταν στο Facebook και το ρωσικό μέσω κοινωνικής δικτύωσης VK με το όνομα «Τάξη Αρίων Ρωμαίων», το οποίο πιστεύεται ότι αποτελεί αναφορά στα ρατσιστικά κείμενα του φασιστή συγγραφέα Ιούλιος Έβολα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Καραμπινιέρι.

Οι δημοσιεύσεις αυτής της ομάδας «εμπνεύστηκαν από τις ναζιστικές, τις αντισημιτικές και τις ιδεολογίες άρνησης του Ολοκαυτώματος, καθώς και από τις αντι-εβραϊκές θεωρίες συνωμοσίας», τονίζεται.

Η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμποργκέζε είπε ότι το δίκτυο «εκμεταλλεύτηκε τους εύθραστους νέους και «[υποκίνησε] να κάνουν ακραίες πράξεις».

Οι 12 ύποπτοι ανήκαν σε »αντισημιτική και ρατσιστική ομάδα που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στα κοινωνικά μέσα», πρόσθεσε η Λαμποργκέζε.

Το δίκτυο που είχε πάνω από 17.000 μέλη αποκλείστηκε και η ομάδα μίσους, μαζί με τη βοήθεια μελών ενός ακροδεξιού πολιτικού κινήματος της Πορτογαλίας, φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση σε μια ανώνυμη εγκατάσταση του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας χειροποίητα εκρηκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή