Moderna: Αίτημα για χρήση του εμβολίου σε εφήβους στις ΗΠΑ

Moderna: Αίτημα για χρήση του εμβολίου σε εφήβους στις ΗΠΑ

Αίτημα στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε εφήβους 12 έως 17 ετών υπέβαλε η Moderna

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε εφήβους 12 έως 17 ετών υπέβαλε η Moderna, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία, μετά την Pfizer, η οποία ζητεί έγκριση για χρήση του εμβολίου στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εμβόλιο της Moderna θεωρείται πιο εύκολο στην αποθήκευση και θα διευκόλυνε υγειονομικούς και παιδιάτρους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο, σύμφωνα με το Reuters.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Johnson & Johnson: Η Ε.Ε. απέρριψε πρόσθετη ποσότητα των μονοδοσικών

Ο εμβολιασμός των παιδιών θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη «ανοσίας της αγέλης» και, ενώ τα παιδιά εμφανίζουν συνήθως ήπια συμπτώματα της COVID ή είναι ασυμπτωματικά, παραμένει ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης για αυτά και μετάδοσης του ιού.

Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται ήδη σε πολίτες άνω των 18 ετών σε ΗΠΑ, Ε.Ε. και Καναδά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλια: Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού με Pfizer, Moderna, J&J

Τον περασμένο μήνα, κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε 3.782 εφήβους έδειξαν ότι το εμβόλιο δύο δόσεων της Moderna είναι αποτελεσματικό στις ηλικίες 12-17 και δεν παρατηρήθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια έφηβοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech που έχει λάβει την έγκριση των αμερικανικών αρχών.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Κορωνοϊός: 781 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι, 376 διασωληνωμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή