Η Ελισάβετ τίμησε τους πιστούς φίλους και συνεργάτες του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η Ελισάβετ τίμησε τους πιστούς φίλους και συνεργάτες του Πρίγκιπα Φίλιππου

Στις 10 Ιουνίου, την ημέρα που ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γινόταν 100 ετών, σε μία σπάνια τελετή, η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος συζύγου της

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10 Ιουνίου, σε μία σπάνια τελετή, η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος συζύγου της, την ημέρα που ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γινόταν 100 ετών (γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας), ως αναγνώριση της υπηρεσίας εκείνων που βρίσκονταν πιο κοντά στον Δούκα του Εδιμβούργου. 

Η Ελισάβετ τίμησε τους πιστούς φίλους και συνεργάτες του Πρίγκιπα Φίλιππου-1

Ενδεικτικά, ο ιδιωτικός γραμματέας και ταμίας του Δούκα του Εδιμβούργου, και γενικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα Φίλιππου για 11 χρόνια, έγινε Διοικητής της Βασιλικής Βικτωριανής Τάξης (CVO).

Ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν από τη Βασίλισσα με τα σπάνια βραβεία Demise ήταν και άτομα που έπαιξαν βασικό ρόλο στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος του Land Rover – του αγαπημένου οχήματος του εκλιπόντος που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του, κατόπιν δικής του τελευταίας επιθυμίας.

 

Την τελευταία φορά που η Βασίλισσα απένειμε  τους τιμητικούς τίτλους Demise ήταν πριν από 19 χρόνια, το 2002, μετά το θάνατο της μητέρας της Βασιλομήτορος Ελισάβετ και της αδερφής της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, σε κυρίες που άνηκαν στον στενό τους κύκλο και βρισκόταν για χρόνια στις υπηρεσίας τους. 

Πηγή: Skynews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή