Βρετανία: Αύξηση 350% των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα σε μια εβδομάδα

Βρετανία: Αύξηση 350% των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα σε μια εβδομάδα

Σε κίνδυνο πλέον η άρση των περιορισμών στη χώρα στις 21 Ιουνίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Πάνω από τριπλάσια είναι στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα που πρωτοανιχνεύθηκε στην Ινδία, σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, καθιστώντας εκ νέου αβέβαιη την άρση των περιορισμών που προγραμματίζεται για την άλλη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν μόνο στην Αγγλία και ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας Public Health England, την εβδομάδα 4-10 Ιουνίου καταγράφηκαν στη χώρα πάνω από 42.000 περιπτώσεις μόλυνσης με το στέλεχος Δέλτα, έναντι περίπου 12.000 που είχαν διαγνωστεί το ακριβώς προηγούμενο επταήμερο.

Η ινδική μετάλλαξη θεωρείται πλέον η κυριαρχούσα στη Βρετανία εκτοπίζοντας την παραλλαγή Αλφα που είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στα τέλη του 2020 στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, και είναι το κυρίαρχο στέλεχος και στην Ελλάδα σήμερα.

Οι Βρετανοί επιστήμονες μάλιστα λένε ότι η παραλλαγή Δέλτα είναι έως και 60% πιο μεταδοτική από την Άλφα και τις άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Η Δευτέρα 21 Ιουνίου έχει επισημανθεί από τη βρετανική κυβέρνηση ως η «Ημέρα Ελευθερίας», με το άνοιγμα πολλών ακόμη δραστηριοτήτων ώστε ουσιαστικά να αφήσει πίσω η χώρα τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Ωστόσο οι φωνές εκείνων που ζητούν παράταση έως και τεσσάρων ακόμη εβδομάδων των περιορισμών δυναμώνουν, ακόμη και εντός της βρετανικής κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι σε έναν μήνα θα έχει εμβολιαστεί ένας κρίσιμος αριθμός πολιτών που θα ανασχέσει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Πηγή: The Independent, Sky News