Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: «Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: «Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε και επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κανονισμός για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid.

To τελικό «πράσινο φως» από τα κράτη – μέλη χαιρέτισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, με μήνυμά του στο Twitter: «Καλωσορίζω την επίσημη έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID19 της ΕΕ. Ανυπομονώ για την τελετή υπογραφής του κανονισμού που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 10.00 (ώρα Βρυξελλών)».

Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών εντός της Ε.Ε., με ασφάλεια. Το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή και θα φέρει έναν κωδικό QR με τον οποίο θα αποδεικνύεται ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί (με εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ ή και από τον ΠΟΥ), ή έχει αρνητικό τεστ, ή έχει αναρρώσει από COVID. Ο κάτοχος του πιστοποιητικού θα μπορεί να ταξιδέψει εντός της ΕΕ χωρίς περαιτέρω ταξιδιωτικούς περιορισμούς (π.χ. τεστ ή καραντίνα). Ωστόσο, σε περίπτωση εμφάνισης μιας ανησυχητικής μετάλλαξης του ιού, προβλέπεται η ενεργοποίηση ενός «φρένου έκτακτης ανάγκης», με τη δυνατότητα επανεισαγωγής ταξιδιωτικών περιορισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή