Καλιφόρνια: Εντοπίστηκε αγνοούμενο αεροπλάνο μετά από 56 χρόνια

Καλιφόρνια: Εντοπίστηκε αγνοούμενο αεροπλάνο μετά από 56 χρόνια

Ένα αεροπλάνο που κατέπεσε το 1965 και δεν βρέθηκε ποτέ εντόπισαν πιθανότατα δύτες που δοκίμαζαν τον υποβρύχιο εξοπλισμό τους στη λίμνη Φόλσομ της Καλιφόρνια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα αεροπλάνο που κατέπεσε το 1965 και δεν βρέθηκε ποτέ, εντόπισαν πιθανότατα δύτες ιδιωτικής εταιρίας που δοκίμαζαν τον υποβρύχιο εξοπλισμό τους στη λίμνη Φόλσομ της Καλιφόρνια.

Την Πρωτοχρονιά του 1965, ένα μικρό αεροσκάφος Piper Comanche 250 με 4 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή, όμως τα σιντρίμια του δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε και οι σοροί των 3 επιβατών – μόνο ο νεκρός πιλότος είχε εντοπιστεί τότε.  

Πρόσφατα, δορυφορικές εικόνες και ειδικά συστήματα της εταιρίας Seafloor Systems εντόπισαν τα συντρίμια ενός αεροπλάνου σχεδόν 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα λάσπης. Οι υποβρύχιες κάμερες που κατέβασαν οι τεχνικοί κατέγραψαν πλάνα του αεροσκάφους και κατέληξαν ότι οι έλικες και η ουρά του αεροπλάνου ταιριάζουν με εκείνου που συνετρίβη πριν από 56 χρόνια.

Συνεργεία θα ανασύρουν τα σιντρίμια του αεροπλάνου και οι αρχές ελπίζουν πλέον να λύσουν το μυστήριο της πτώσης του μικρού αεροπλάνου, έστω και μετά από σχεδόν 6 δεκαετίες. 

Προσπάθειες εντοπισμού του χαμένου αερσκάφους είχαν γίνει και το 2014 αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Με πληροφορίες από CNN,  Τhe Sacramento Bee

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή