ΗΠΑ για πυρηνικό σταθμό στην Κίνα: Η κατάσταση δεν βρίσκεται σε «επίπεδο κρίσης»

ΗΠΑ για πυρηνικό σταθμό στην Κίνα: Η κατάσταση δεν βρίσκεται σε «επίπεδο κρίσης»

Η Ουάσιγκτον αξιολογεί πληροφορίες για διαρροή στον πυρηνικό σταθμό της Ταϊσάν στη νότια Κίνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουάσιγκτον αξιολογεί πληροφορίες για διαρροή στον πυρηνικό σταθμό της Ταϊσάν στη νότια Κίνα, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο σταθμός βρίσκεται σε «επίπεδο κρίσης», μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δηλώσεις μη κατονομαζόμενων αξιωματούχων και έγγραφα που ήρθαν σε γνώση του.

Την ώρα που μέχρι στιγμής Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν διαπιστώσει ότι η κατάσταση δεν συνιστά «σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας για τους εργαζομένους στον πυρηνικό σταθμό και για τους κατοίκους», η αμερικανική κυβέρνηση πέρασε την περασμένη εβδομάδα παρακολουθώντας την κατάσταση και συγκαλώντας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, μετέδωσε το CNN.

Υπενθυμίζεται ότι το CNN, βασιζόμενο σε επιστολή που απηύθυνε η Framatome προς το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, έκανε λόγο για πιθανή «διαρροή» στον κινεζικό πυρηνικό σταθμό, στον οποίο λειτουργούν δύο αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (EPR) γαλλικής τεχνολογίας, κατασκευασμένοι από την EDF.

Οι δύο αντιδραστήρες του σταθμού είναι προς το παρόν οι μόνοι αντιδραστήρες EPR σε λειτουργία στον κόσμο. Αλλοι τέτοιου τύπου αντιδραστήρες κατασκευάζονται στην Φινλανδία, την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο, οι κινεζικές αρχές ασφαλείας επικαλέσθηκαν τις αποδεκτές, εντός των ορίων τιμές ραδιενέργειας στο εξωτερικό του πυρηνικού σταθμού για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή