Αυτο-καρικατούρα του Κερτ Κομπέιν πουλήθηκε για 232.000 ευρώ

Αυτο-καρικατούρα του Κερτ Κομπέιν πουλήθηκε για 232.000 ευρώ

Το σκίτσο του πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα των Nirvana έχει σχεδιαστεί με μαύρο μαρκαδόρο και φέρει τη λεζάντα: «Δεν ξέρω να παίζω (κιθάρα) και δεν με νοιάζει»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αυτοπροσωπογραφία – καρικατούρα που είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain) πουλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερα από 281.000 δολάρια – σχεδόν 232. 000 ευρώ – τιμή που ξεπέρασε κατα 28 φορές την αρχική εκτίμηση. 

Το σκίτσο του θρυλικού πλέον πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα των Nirvana έχει σχεδιαστεί με μαύρο μαρκαδόρο πάνω σε σκληρό χαρτόνι από υλικό του Μουσικού Κέντρου TNT της Σιγκαπούρης και φέρει τη λεζάντα: «Δεν ξέρω να παίζω (κιθάρα) και δεν με νοιάζει».

Ο Κομπέιν υπογράφει «ανορθόγραφα» το χιουμοριστικό σκίτσο του ως «Kurdt Kobain Rock Star». 

Ο Κομπέιν σχεδίασε την αυτο-καρικατούρα το 1992, ενώ βρισκόταν σε τουρνέ για την προώθηση του δίσκου Nevermind στην Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο σταρ αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, μέσα στο σπίτι του στο Σιάτλ, σε ηλικία 27 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή