Μακρόν για συνάντηση με Ερντογάν: «Σε φιλικό κλίμα, αλλά χωρίς συγγνώμη»

Μακρόν για συνάντηση με Ερντογάν: «Σε φιλικό κλίμα, αλλά χωρίς συγγνώμη»

Ο Μακρόν ανέφερε σήμερα ότι η συνάντησή του με τον Ερντογάν διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, χωρίς όμως να ακουστεί κάποια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις 

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε σήμερα ότι η συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, χωρίς ωστόσο να ακουστεί κάποια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Συνομιλία Μακρόν – Ερντογάν πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Επιπλέον, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Μακρόν δήλωσε πως ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αποχωρήσουν οι μισθοφόροι από τη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν, ενώ συμφώνησε να συνεργαστεί με τη Γαλλία σε ό,τι αφορά την απόσυρσή τους.

Παράλληλα, ο Μακρόν ανέφερε πως προσκάλεσε τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική να ενισχύσουν με στρατιωτικές δυνάμεις την Επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας στη Δυτική Αφρική.

Ο Γάλλος πρόεδρος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση μια συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής. Έστειλε επίσης χιλιάδες Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή