ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η άρση μέτρων στη Βρετανία

Την αναβολή της προγραμματισμένης άρσης περιοριστικών μέτρων κατά ένα μήνα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον: Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η άρση μέτρων στη Βρετανία

Την αναβολή της προγραμματισμένης άρσης περιοριστικών μέτρων κατά ένα μήνα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με φόντο την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι ο χρόνος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμη», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η μετάλλαξη Δέλτα «φέρνει» παράταση των περιοριστικών μέτρων

Η άρση των περιοριστικών μέτρων προγραμματίζεται τώρα για τις 19 Ιουλίου, αντί για τις 21 Ιουνίου, όπως σχεδιαζόταν προηγουμένως.

Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει οικοδομηθεί αξιόλογο τείχος ανοσίας έως τις 19 Ιουλίου και, εφόσον επιτευχθεί αυτό, θα μπορεί να ανοίξει πλήρως η βρετανική οικονομία.

Παραδέχθηκε πάντως ότι, σε κάποιο επίπεδο, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Να ενταχθεί η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε ταχεία αύξηση στον αριθμό των νέων περιστατικών μόλυνσης που προκαλούνται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία.

Αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας πιστεύουν πως το στέλεχος αυτό είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το στέλεχος που είχε κυριαρχήσει προηγούμενα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από την COVID-19.

Χθες, η Βρετανία ανέφερε 7.490 νέα περιστατικά μόλυνσης από την Covid-19 και οκτώ θανάτους, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να αυξάνεται περίπου κατά 50% μεταξύ της 7ης και της 13ης Ιουνίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 15% μεταξύ της 2ας και της 8ης Ιουνίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις