ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμος Μαραντόνα: Δεν τον εγκατέλειψα – Είχα διαταγή να μην τον ξυπνήσω

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν είναι ο άνδρας που έμενε στο πλευρό του Μαραντόνα τις νύχτες και κλήθηκε να καταθέσει πρώτος ενώπιον του εισαγγελέα.

Νοσοκόμος Μαραντόνα: Δεν τον εγκατέλειψα – Είχα διαταγή να μην τον ξυπνήσω

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος αρνήθηκε πως τον εγκατέλειψε σε μία «αργή αγωνία» και ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει διαταγή «να μην τον ξυπνήσει».

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν είναι ο άνδρας που έμενε στο πλευρό του Μαραντόνα τις νύχτες και κλήθηκε να καταθέσει πρώτος ενώπιον του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο, στα προάστια του Μπουένος Άιρες, καθώς έχει ξεκινήσει έρευνα για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».

«Οι προϊστάμενοί του, τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε την σοφία να εκτελέσει το καθήκον του (σ.σ. της παρακολούθησης) χωρίς να αισθάνεται ο ασθενής συγκλονισμένος», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του νοσοκόμου, Φράνκο Τσιαρέλι, κατά την έξοδο από αυτήν την μακρά εξέταση του πελάτη του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης του «παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια», τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Διαβάστε επίσης⇒ Μαραντόνα: Βαριές κατηγορίες κατά της ιατρικής ομάδας – Ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Αλμιρόν έμεινε για επτά και πλέον ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα ισχυριζόμενος πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, εφόσον η αυτοψία αποκάλυψε ότι αργοπέθαινε.

Ο Μαραντόνα υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά και πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε -βόρεια του Μπουένος Άιρες, λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο προκειμένου να αποτασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

«Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ», δήλωσε ο δικηγόρος του Αλμιρόν στον Τύπο.

Ακόμη έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ιατρού και ψυχιάτρου, θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης⇒ Στον εισαγγελέα οι δύο κόρες του Μαραντόνα

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θεωρεί ότι ο θάνατός του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν «την σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».

Τελευταίες ειδήσεις