Περού: Απόγονοι των Ίνκας σώζουν γέφυρα 500 ετών φτιαγμένη από χόρτα (βίντεο)

Περού: Απόγονοι των Ίνκας σώζουν γέφυρα 500 ετών φτιαγμένη από χόρτα (βίντεο)

Το γεφύρι των 30 μέτρων είχε καταπέσει λόγω έλλειψης συντήρησης κατά την πανδημία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτόχθονη φυλή των Χουιντσίρι στο Περού, απόγονοι των Ίνκας, χρησιμοποιεί αρχαία υφαντική τεχνική για να περισώσουν την περίφημη γέφυρα Κεσατσάκα, ηλικίας άνω των πέντε αιώνων, που είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από σκοινιά.

Η εντυπωσιακή γέφυρα μήκους 30 μέτρων πάνω από τον ποταμό Απουρίμακ, στην περιοχή Κάνας, χρειάζεται να τη συντηρούν και να την ανανεώνουν διαρκώς, ώστε να επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των ορεινών κοινοτήτων όπως οι Χουιντσίρι.

Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού είχε αφήσει στην τύχη της τη σκοινογέφυρα που κατέπεσε, και τώρα οι Χουιντσίρι σπεύδουν να τη σώσουν χρησιμοποιώντας πάντα την παραδοσιακή υφαντική των Ίνκας.

Περού: Απόγονοι των Ίνκας σώζουν γέφυρα 500 ετών φτιαγμένη από χόρτα (βίντεο)-1

Ξεκινώντας από τους βράχους στις δύο όχθες του Απουρίμακ, οι επιδέξιοι αυτόχθονες Περουβιανοί ισορροπούν σε γιγάντια σκοινιά φτιαγμένα από χόρτα της περιοχής και κινούνται προς το μέσον για τη δέσουν ξανά ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και πάλι.

«Αυτό αποτελεί κάτι σαν απάντηση στην ίδια την πανδημία: Από τα βάθη της ταυτότητας των Περουβιανών Ίνκας, η γέφυρα αυτή υφαίνεται κατά μήκος της κοιλάδας Απουρίμακ, και μπορούμε να πούμε στον κόσμο ότι βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτήν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης του Κούσκο, Ζαν Πολ Μπεναβέντε.

Πηγή: Reuters, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή