Telegraph για χώρες «πορτοκαλί» λίστας: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί

Telegraph για χώρες «πορτοκαλί» λίστας: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία ενδέχεται να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία ενδέχεται να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την COVID-19.

Η «πορτοκαλί» λίστα περιλαμβάνει χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάδα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Καμία προσθήκη στην «πράσινη λίστα» – Πορτοκαλί και η Πορτογαλία

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας κάνουν λόγο για επικείμενη εισήγηση σχετικά στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας σε δύο εβδομάδες.

Ρεπορτάζ του Sky News το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαίωσε μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου του Λονδίνου ότι η κυβέρνηση εκτιμά τη μεγάλη πρόοδο της ανοσοποίησης του πληθυσμού μέσω των εμβολίων και εξετάζει τρόπους ώστε να διευκολύνει την επιστροφή των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην «πορτοκαλί» λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ελληνική αλλά και στην πορτογαλική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία, καθώς εκδηλώθηκε μπαράζ ακυρώσεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό επιτρέπει την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Daily Telegraph, Sky News

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή