Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα πραγματοποίησε η Γαλλία. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη αίρεται η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ την Κυριακή παύει να ισχύει η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις 11 μ.μ., δέκα ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχε προαναγγελθεί. Αντιθέτως, ο πανδημικός εφιάλτης φαίνεται να εξακολουθεί στη Ρωσία. Χθες ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν χαρακτήρισε την κατάσταση στη ρωσική πρωτεύουσα «δραματική», με 12.000 ασθενείς COVID να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. 

Στις ΗΠΑ, όπου οι θάνατοι από COVID ξεπέρασαν τις 600.000, η ζωή επανέρχεται σταδιακά στους κανονικούς της ρυθμούς. Στη Νέα Υόρκη, σχεδόν όλοι οι περιορισμοί σε επιχειρήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις ήρθησαν, καθώς περισσότερο από το 70% των κατοίκων της πολιτείας έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Οπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Αντριου Κουόμο, για τη χθεσινή ημέρα, «είναι ιστορική και την αξίζουμε γιατί διανύσαμε πολύ μακρύ δρόμο». Aντίστοιχη η κατάσταση και στην Καλιφόρνια, όπου την Τρίτη ήρθησαν τα μέτρα. Οι επιχειρήσεις εστίασης λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα και οι εμβολιασμένοι δεν έχουν ανάγκη χρήσης μάσκας στους περισσότερους χώρους.

Μία εξαιρετικά αισιόδοξη είδηση έρχεται από το πεδίο των επιστημών. Οπως έδειξε η μελέτη Recovery του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, που παρασκευάζεται από τη Regeneron, μπορεί να μειώσει τους θανάτους των πιο βαριά ασθενών με COVID κατά 20%. Το νέο φάρμακο βοηθάει ιδιαίτερα όσους δεν παράγουν καθόλου αντισώματα να μη μολυνθούν από τον κορωνοϊό και οι οποίοι έχουν 30% πιθανότητες να μην επιβιώσουν αν αυτό συμβεί. 

Τέλος, στην Ινδία, που πέρασε από την κόλαση εξαιτίας του πρόσφατου πανδημικού κύματος, η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, με την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Ετσι χθες άνοιξε ξανά τις πόρτες του το Ταζ Μαχάλ στην πόλη Αγκρα. Ομως τώρα θα μπορούν να το επισκέπτονται 650 άτομα ημερησίως, ενώ παλιότερα το επισκέπτονταν καθημερινά περισσότερα από 20.000 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή