Ρονάλντο, Πογκμπά κατά αναψυκτικών και αλκοόλ

Ρονάλντο, Πογκμπά κατά αναψυκτικών και αλκοόλ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άσοι του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Πολ Πογκμπά απέρριψαν δημοσίως τους επίσημους χορηγούς αναψυκτικών και ποτών του Euro 2020, αφού ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας και ο αστέρας της Γαλλίας αφαίρεσαν τα μπουκάλια της Coca-Cola και ένα μπουκάλι μπίρας Heineken, που είχαν τοποθετηθεί μπροστά τους στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τους αγώνες τους. 

Ο Πογκμπά, όντας ευσεβής μουσουλμάνος από το 2019, φάνηκε να μετακινεί το μπουκάλι μπίρας από το τραπέζι ακριβώς μπροστά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη νίκη της Γαλλίας επί της Γερμανίας την Τρίτη το βράδυ. Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται από το Ισλάμ, οπότε η αφαίρεση του μπουκαλιού από τον αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιθανόν να οφείλεται στην απροθυμία του να εγκρίνει τον χορηγό του διαγωνισμού, λόγω της θρησκείας του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε δύο μπουκάλια Coca-Cola που είχαν τοποθετηθεί μπροστά του πριν από τον αγώνα της Πορτογαλίας εναντίον της Ουγγαρίας. Ο αρχηγός της πορτογαλικής ομάδας είναι γνωστός φανατικός του υγιεινού τρόπου ζωής και έκανε σαφή τη γνώμη του για το ανθρακούχο αναψυκτικό, μετατοπίζοντας τα μπουκάλια από μπροστά του και στη συνέχεια, κρατώντας ένα μπουκάλι νερό, φώναξε στα πορτογαλικά «νερό!», ενθαρρύνοντας τον κόσμο να το προτιμά έναντι των ανθρακούχων αναψυκτικών. 

Αμέσως μετά την κίνηση του Ρονάλντο, η Coca-Cola είδε τις μετοχές της να πέφτουν από τα 56,10 δολάρια στα 55,22, μια πτώση της τάξης του 1,6%, και η αγοραστική της αξία βούτηξε από τα 242 δισ. δολάρια στα 238 δισ. Η εταιρεία απάντησε την Τρίτη στην κίνηση του ποδοσφαιριστή δηλώνοντας πως «ο καθένας μας έχει τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες ως προς το τι θα πιει».

Εκπρόσωπος της διοργάνωσης του Euro 2020 ανέφερε πως στους παίκτες «παρέχεται νερό, μαζί με την Coca-Cola και την Coca-Cola Zero Sugar, κατά την άφιξή τους στις συνεντεύξεις Τύπου», προσθέτοντας ότι χωρίς την υποστήριξη πολυεθνικών όπως η Coca-Cola «δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά με τέτοια επιτυχία για παίκτες και οπαδούς, ούτε να επενδύσουμε στο μέλλον του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα». 

Η συνεργασία της Coca-Cola με την UEFA ξεκίνησε το 1988, με την εταιρεία να έχει «μακρά παράδοση υποστήριξης όλων των αθλημάτων σε διάφορα επίπεδα». Η Heineken, ωστόσο, δεν απάντησε ακόμα με κάποιον αντίστοιχο τρόπο στην κίνηση του Πογκμπά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News, o ποδοσφαιριστής ασπάσθηκε το Ισλάμ το 2019, δηλώνοντας πως η απόφασή του του έχει προσφέρει μεγαλύτερη εσωτερική ηρεμία: «Με έκανε να αλλάξω, να συνειδητοποιήσω τα πράγματα στη ζωή. Το Ισλάμ δεν είναι η εικόνα που βλέπουν όλοι, η τρομοκρατία. Αυτά που ακούμε στα μέσα ενημέρωσης είναι πραγματικά κάτι άλλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή