Δωρεές 2,3 δισ. από την πρώην κυρία Μπέζος

Δωρεές 2,3 δισ. από την πρώην κυρία Μπέζος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δισεκατομμυριούχος ΜακΚένζι Σκοτ αποφάσισε να δωρίσει άλλα 2,3 δισ. ευρώ σε ένα πλήθος φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η Σκοτ έγραψε στο μπλογκ της ότι θέλει να δώσει τα χρήματά της σε εκείνους «που ιστορικά έχουν μικρή χρηματοδότηση» και διάλεξε 286 οργανισμούς που εργάζονται για τις φυλετικές ανισότητες, την τέχνη και την εκπαίδευση. 

Μεγάλο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από το διάσημο διαζύγιό της, το 2019, από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μετά το διαζύγιο, η Σκοτ δημοσιεύει συχνά στο μπλογκ της πολλές από τις φιλανθρωπικές δωρεές της. Τον Δεκέμβριο, λ.χ., αποκάλυψε ότι είχε δωρίσει περισσότερα από 3,3 δισ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων μηνών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, τράπεζες τροφίμων και κολέγια μαύρων με επικεφαλής γυναίκες. Παρά τον τεράστιο αριθμό του ποσού που έχει δωρίσει σε φιλανθρωπίες, η ίδια παραμένει ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Το 2019 η Σκοτ υπέγραψε το Giving Pledge (Δέσμευση Συνεισφοράς), υποσχόμενη να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της σε φιλανθρωπίες.

Το Giving Pledge είναι μια δέσμευση των πλουσιότερων ατόμων και οικογενειών του κόσμου να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε δωρεές. Ξεκίνησε από τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ το 2010. Ο Μπέζος δεν έχει υπογράψει ακόμη το Giving Pledge, ωστόσο ο νέος σύζυγος της Σκοτ, ο καθηγητής Νταν Τζιούετ, υπέγραψε τον Μάιο δηλώνοντας πως «κατά μία ευτυχή σύμπτωση, είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω – και υποστηρίζω τη δέσμευσή της να δωρίσει έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο για να βοηθήσει τον κόσμο».

Στην πιο πρόσφατη δημοσίευσή της, την Τρίτη, η Σκοτ δήλωσε ξανά πρόθυμη να αναδιανείμει τον πλούτο της, ενώ συνεργάζεται με μια ομάδα ερευνητών και τον νέο σύζυγό της για να επιλέξει πού θα προσφέρει τις δωρεές. Μεταξύ των φιλανθρωπικών οργανώσεων και των ιδρυμάτων που έλαβαν δωρεές της ήταν και κάποια που εργάζονται για τη «γεφύρωση των διαφορών» μεταξύ θρησκειών, καθώς και ορισμένα κολέγια και πανεπιστήμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή