ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός υπουργός: Όλα στο τραπέζι για τα ταξίδια εμβολιασμένων

Βρετανός υπουργός: Όλα στο τραπέζι για τα ταξίδια εμβολιασμένων

Η Βρετανία εξετάζει όλες τις επιλογές για ενδεχόμενη χαλάρωση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19, περιλαμβανομένου του να επιτραπεί σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων να μεταβαίνουν στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Τζέσι Νόρμαν.

«Προσπαθούμε να κινηθούμε προσεκτικά και σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι δεν θα απέκλεια τίποτε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε ο Νόρμαν στο δίκτυο Sky.

«Ωστόσο, ξέρετε, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ο ιός δεν είναι κάτι που ελέγχουμε και είδαμε αυτή τη νέα παραλλαγή Δέλτα και γι’ αυτό δεν θα ήταν συνετό να δώσουμε απόλυτη ελευθερία ή να κάνουμε κάποια κατηγορηματική δήλωση τώρα», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία ενδέχεται να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την COVID-19.

Η «πορτοκαλί» λίστα περιλαμβάνει χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάδα.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας κάνουν λόγο για επικείμενη εισήγηση σχετικά στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας σε δύο εβδομάδες. 

Ρεπορτάζ του Sky News το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαίωσε μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου του Λονδίνου ότι η κυβέρνηση εκτιμά τη μεγάλη πρόοδο της ανοσοποίησης του πληθυσμού μέσω των εμβολίων και εξετάζει τρόπους ώστε να διευκολύνει την επιστροφή των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από Reuters