ΚΟΣΜΟΣ

Ιμαλάια: Τουλάχιστον 17 νεκροί από εκτεταμένες πλημμύρες (βίντεο)

Μόνο με ελικόπτερο ήταν εφικτή η διάσωση των τραυματιών στο Μπουτάν

Ιμαλάια: Τουλάχιστον 17 νεκροί από εκτεταμένες πλημμύρες (βίντεο)

Δέκα νεκρούς στο Μπουτάν κι άλλους επτά στο Νεπάλ μαζί με εκτεταμένες πλημμύρες, άφησαν πίσω τους οι μουσώνες που έπληξαν τις περιοχές στους πρόποδες των Ιμαλαΐων αυτή την εβδομάδα.

Η αρχή της περιόδου των μουσώνων ήρθε εξίσου απειλητική με πέρυσι, όταν πάνω από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από τις πλημμύρες. Η τριήμερη καταιγίδα στα βασίλεια των Ιμαλαΐων οδήγησε στον θάνατο 17 ανθρώπων συνολικά σε Μπουτάν και Νεπάλ.

Ιμαλάια: Τουλάχιστον 17 νεκροί από εκτεταμένες πλημμύρες (βίντεο)-1

Στο Μπουτάν το νερό παρέσυρε μια ολόκληρη κατασκήνωση σε βουνό, προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων πέντε, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Θίμφου.

Το σημείο της τραγωδίας δεν είναι προσβάσιμο από όχημα, ενώ απαιτεί πεζοπορία 11 ωρών για να προσεγγιστεί. Τελικά προσέτρεξαν δύο ελικόπτερα για τη διάσωση των τραυματιών.

Στο γειτονικό Νεπάλ μια μικρή πόλη, η Μελάμτσι, κυριολεκτικά βούλιαξε στο νερό και τη λάσπη, με επτά άτομα που αρχικά είχαν χαρακτηριστεί αγνοούμενοι να καταγράφονται πλέον ως νεκροί. Πολλοί ακόμη αγνοούνται και πάνω από 200 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ιμαλάια: Τουλάχιστον 17 νεκροί από εκτεταμένες πλημμύρες (βίντεο)-2

O ποταμός Ναράινι γέμισε λάσπη και πλημμύρισε την περιοχή, με τους κατοίκους να σπεύδουν σε υψηλότερα υψόμετρα ώστε να σωθούν.

Πηγή: Reuters, Al Jazeera