ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια για χάπια κατά της Covid

Ο Δρ. Φάουτσι, ανακοίνωσε την εν λόγω επένδυση ως μέρος ενός νέου προγράμματος για τις πανδημίες

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια για χάπια κατά της Covid

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη αντιικών χαπιών κατά της Covid-19, δήλωσαν σήμερα Πέμπτη αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φάουτσι, ανακοίνωσε την εν λόγω επένδυση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ως μέρος ενός νέου «αντιικού προγράμματος για της πανδημίες» με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα που προκαλούν δυνητικά επικίνδυνοι ιοί όπως ο νέος κορωνοϊός.

Τα χάπια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα μετά από μόλυνση, βρίσκονται υπό ανάπτυξη και είναι πιθανό να αρχίσουν να καταφθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών.

Ο Φάουτσι ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύει στην «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση της Covid-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας σε ό,τι αφορά νέες θεραπείες για άλλους ιούς.

«Υπάρχουν λίγες θεραπείες για πολλούς ιούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημίες», τόνισε ο Φάουτσι.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «τα εμβόλια παραμένουν ξεκάθαρα το επίκεντρο του οπλοστασίου μας».

Οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τα συγκεκριμένα χάπια, μεταδόθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους New York Times.

Πηγή: Associated Press